Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тренувати бійців ЗСУ найближчим часом почнуть інструктори з Канади

Субота, 6 червня 2015, 18:03

Інструктори Збройних сил Канади найближчим часом почнуть проводити тренування військовослужбовців Збройних сил України.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер.

"Канадські військові інструктори найближчим часом прибудуть у Західну Україну для тренування українських військовослужбовців", - сказав Гарпер на спільній прес-конференції за підсумками переговорів із президентом України Петром Порошенком 6 червня.

У свою чергу Петро Порошенко відзначив рішення канадської сторони виділити технічну допомогу та направити фахівців для підготовки і тренування співробітників МВС України, повідомляє прес-служба президента.

"Це повністю вписується в концепцію реформування правохоронних органів, і досвід Канади нам надзвичайно цінний", - зазначив президент. 

"У ході нашої зустрічі ми обговорили питання поглиблення українсько-канадської співпраці в військовій галузі. Переконаний, що нещодавно оголошена канадською стороною ініціатива щодо залучення канадських інструкторів до тренувань українських військових сприяє зміцненню оборонного потенціалу України і формує певне бойове братерство", - додав Порошенко.

Також він подякував уряду Канади за надані кредитні ресурси на загальну суму понад 400 млн канадських доларів; технічну та гуманітарну допомогу вартістю понад 178 млн канадських доларів.

"Ми вдячні за нелетальне військове озброєння, контейнери з берцями, розгрузками, бронежилетами, які приходили у найважчі для українських Збройних Сил часи, дозволили нам вирішити негайні проблеми, які стояла тоді перед нашою армією. Це і мобільні шпиталі, і аптечки, які рятували та продовжують рятувати життя українських воїнів", - зазначив президент.

При цьому Порошенко зауважив, що "розширення потенціалу співробітництва в оборонній сфері є дуже перспективним розвитком співпраці", Київ і Оттава розширюватимуть співробітництво у військово-технічній сфері.

Проте про постачання канадського летального озброєння не йдеться, оскільки український військово-промисловий комплекс здатний забезпечити Збройні сили зброєю. 

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування