У Німеччині демонстрація проти саміту G7 переросла у сутички з поліцією

Субота, 6 червня 2015, 21:40

У Баварії 6 червня демонстрація противників саміту G7 переросла у силове протистояння з поліцією, кілька людей отримали поранення.

Як повідомляє Німецька хвиля з посиланням на dpa, протестувальники напали на поліцейських з пляшками та вогнегасниками, у відповідь ті застосували перцевий аерозоль.

Як зазначив прес-секретар управління поліції Ганс-Петер Каммерер, один поліцейський був поранений в око, декільком демонстрантам також знадобилась допомога лікарів.

Реклама:

Поліція у Твіттері повідомила, що застосування вогнегасників та кидання пляшок не є ознаками мирної демонстрації та додала, що поліцейські були змушені застосувати перцевий аерозоль.

Також поліція не підтвердила використання кийків, незважаючи на звинувачення з боку протестувальників.

За оцінками поліції,  кількість демонстрантів сягнула 3600 людей, в той час як організатори повідомляють про 4500 учасників, повідомляє Reuters.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому кількість поліцейських значно перевищувала число демонстрантів.

Як відомо, саміт G7 має розпочатися 7 червня неподалік від баварського містечка Ґарміш-Партенкірхена у замку Ельмау. Для охорони саміту G7 будуть задіяні близько 17 тисяч німецьких поліцейських, ще близько 2 тисяч австрійських правоохоронців перебуватимуть у стані готовності поблизу австрійсько-німецького кордону. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування