Доба в зоні АТО – без втрат, поранено 8 бійців

Неділя, 7 червня 2015, 13:30

За минулу добу у зоні АТО дістали поранень 8 українських військовослужбовців, втрат серед особового складу немає.

Про це 7 червня на брифінгу повідомив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник. 

За його даними, протягом 6 червня бойовики продовжили грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи заборонені озброєння.

"Зафіксовано використання 120-мм мінометів – 9 разів та 122-мм артилерії – 5 разів. В районі с. Гранітне на Донеччині бойовики 5 разів застосовували "Град". Сили АТО, дотримуючись мінських угод, відповідали лише у випадку загрози життю українським військовослужбовцям та мирним мешканцям", - заявив Мотузяник. 

На Луганському напрямку інтенсивність ведення вогню з боку бойовиків є порівняно низькою. Бандити обстрілювали позиції сил АТО поблизу Щастя, Станиці Луганської та на Бахмутській трасі.

На Донецькому напрямку зберігається найвищий рівень інтенсивності обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Найбільш гарячими точками протягом минулої доби були західні та північні околиці Горлівки, район Донецького аеропорта, Мар’їнка та район Гранітного.

Незаконні збройні формування застосовували міномети, гранатомети, артилерію, реактивні системи залпового вогню та стрілецьку зброю.

На Маріупольському напрямку 6 інцидентів порушення режиму перемир’я з боку бойовиків зафіксовано поблизу Широкиного.

"Незаконні збройні формування активно використовують БПЛА для повітряної розвідки. В межах Донецької та Луганської областей українські прикордонники і військові зафіксували політ 38 безпілотників", - додав Мотузянік.

Інфографіка - mediarnbo.gov.ua 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування