Бірюков: Офіційні безповоротні втрати на Донбасі - 1723 людини. Але їх більше

Неділя, 7 червня 2015, 20:35

Загальні безповоротні втрати військовослужбовців в результаті конфлікту на Донбасі становлять 1723 особи, з них 1368 - із ЗСУ.

Про це в Facebook заявив радник президента України Юрій Біріков.

"Станом на 18:36 7 червня 2015 року загальні безповоротні втрати військовослужбовців зафіксовано на позначці 1723 особи, з них 1368 осіб - із ЗСУ. Але їх більше, не радикально, але більше", - заявив він.

При цьому Бірюков пояснив, з чим це пов'язано: "Специфіка констатації на держрівні втрати військовослужбовця не дозволяє оголосити його загиблим доти, поки немає рапорту, а потім ще - і свідоцтва про смерть".

"Поки немає впізнаного тіла. Поки немає безлічі паперів. До тих пір - не можна. І у нас є якась кількість бійців, які значаться зниклими безвісти. І ніхто не знає де вони", - додав він.

Також він зазначив, що на минулому тижні почалося оформлення постанови Кабінету міністрів про оформлення добровольців у батальйони.

"Було озвучено проблему вдови бійця з батальйону "Айдар", якій відмовили у виплатах та визнання його загиблим у бою. З тієї причини, що він не був оформлений у батальйоні. Але цю проблему Міноборони вже може вирішити - минулого тижня почалося оформлення постанови Кабміну за цими подіями, - там 22 людини з "Айдара" і близько 60 осіб всього по добровольчим батальйонам", - повідомив Бірюков.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування