Парубій вірить, що з конституційною реформою встигнуть до виборів

Понеділок, 8 червня 2015, 12:48

Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій запевняє, що конституційну реформу та децентралізацію завершать до місцевих виборів, запланованих на 26 жовтня.

Про це він розповів учасникам міжпарламентського засідання Україна – НАТО.

За словами Парубія, конституційні зміни передбачають, зокрема, внесення правок до низки інших законів – чим зараз і займається конституційна комісія.

"Більшість із цих законів ми плануємо прийняти в найближчі тижні. Також ми плануємо, що наприкінці цього місяця – на початку наступного ми ухвалимо зміни до Конституції, щоб спрямувати їх до КС", - сказав перший віце-спікер.

За словами Парубія, представники місцевих громад на виборах 26 жовтня поточного року мають обиратися вже "під нові повноваження", бо завершення реформи пізніше призведе до дострокових місцевих виборів.

"Тому наша амбітна ціль полягає в тому, щоб до жовтня провести Конституційну реформу та реформу децентралізації", - заявив Парубій.

Раніше експерти висловлювали думку про те, що завершити конституційну реформу до місцевих виборів восени 2015 року майже неможливо.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування