Місія ОБСЄ хоче більше ресурсів, щоб краще моніторити

Понеділок, 8 червня 2015, 13:03

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ просить підтримки країн-учасниць для технічного оснащення спостерігачів на Донбасі.

Про це заявив заступник глави СММ ОБСЄ Александр Хуг в ході засідання міжпарламентської ради Україна - НАТО у Києві в понеділок.

Перед цим представник парламенту Німеччини розкритикував місію ОБСЄ в Україні за неналежну доказову базу у її спостереженнях у зоні конфлікту:

"Ви спочатку бачите пересування військ та техніки, пишете максимальний звіт, а потім не підтверджуєте цю інформації. І якби я був звичайним громадянином Німеччини, я б спитав "кому вірити?". Чому в то й час, коли люди літають в космос ми не можемо отримати докази з повітря".

В той же час Хуг наголосив, що спостерігачі не мають доступу до багатьох районів зони конфлікту.

"Наш бюджет дозволяє нам працювати до березня наступного року. Фінансово ми можемо працювати як зараз, але нам також треба посилити технічне оснащення, зокрема на те обладнання, яке дозволяє спостерігати за поверхнею з повітря. А тому нам потрібна подальша підтримка всіх 57 країн-учасниць".

Він також поскаржився, що іноді місію "заганяють в кут" у плані очікувань щодо результатів моніторингу.

Як роз'яснили пізніше "Українській правді" в СММ, насамперед йдеться про матеріально-технічні ресурси, яких потребують спостерігачі, щоб здійснювати ефективний моніторинг.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування