Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В НФ звинуватили заступника Наливайченка в "кришуванні" контрабанди вугілля

Понеділок, 8 червня 2015, 15:09

За останні 4 місяці з території окупованого Донбасу було вивезено понад 12 тисяч вагонів контрабандного вугілля за сприяння одного із заступників голови СБУ. 

Про це заявила депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол на прес-конференції, передає прес-служба.

"Кришує ці незаконні схеми перший заступник Голови Служби безпеки України - начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Юрій Артюхов", - сказала вона. 

Чорновол оприлюднила список із 30 підприємств, які, не маючи відповідних дозволів на вивезення вугілля з непідконтрольних територій, продовжують свою діяльність. 

"Серед цих фірм ТОВ "Красная звезда", - це підприємство з бізнес-павутиння Саші Януковича. За 4 місяці воно ввезло 5000 вагонів вугілля. Далі - шахта "Ждановская", вона цікава тим, що нею керує Руслан Дубовой, - нині це "міністр" ДНР по вуглепрому. Його вугілля дуже часто іде на експорт, фактично використовуючи територію України, як транзит для свого бізнесу", - повідомила Чорновол. 

За її словами, боротьба з контрабандним вугіллям належать до відповідальності СБУ, оскільки саме її співробітники знаходяться на станції "Красний лиман", через яку проходять незаконні вантажі. 

"СБУ в тому регіоні контролюється особисто Артюховим", - наголосила Чорновол.

Вона також зазначила, що, за неофіційною інформацією, ціна проходження однієї тонни вугілля з переліку озвучених 30 підприємств становить 100 гривень.

Чорновол додала, що контрабандне вугілля постачається людям Іванющенка і "сім'ї" Януковича, а також на ТЕЦ Ріната Ахметова.

Серед підприємств Тетяна Чорновол назвала Єнакієвський коксохімічний завод, де в наглядовій раді працює донька Юрія Іванющенка - Дайана Іванющенко - та його права рука - Іван Авраменко.

"Поряд з цим у списку є Єнакіївський металургійний завод, який постачає в Україну вугілля і кокс", - підкреслила представник "Народного фронту".

Як відомо, минулого тижня бійці 12 роти 24 бригади зупинили біля села Оріхове Попаснянського району Луганської області (Бахмутка) ешелон із будматеріалами та різними товарами для "ЛНР", повідомляв тоді Тарас Гривул.

Серед вантажів у 52 вагонах - будівельний ліс, з якого можуть будувати бліндажі із Чернігівщини та Полтавщини (у документах - третій сорт, "на дрова"), металеві вироби (виготовлені компанією Ахметова "Метінвест") та вугілля (за документами - із США). Крім того, у ешелоні - цистерни для рідких і газоподібних речовин.

 

Також бійці зауважили, що потяги ходять кожного дня. Часто локомотиви в напрямку "ЛНР" йдуться з вагонами, а назад повертаються 6-8 локомотивів без вагонів.

 

Співрозмовник "Української правди"  не виключив, що порожні вагони можуть переганятися в Росію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування