Коломойський відмовляється платити дивіденди до держбюджету

Понеділок, 8 червня 2015, 19:39

Підконтрольний олігарху Ігорю Коломойському менеджмент "Укрнафти" категорично відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник.

"ПАТ "Укрнафта" отримало позовну заяву НАК "Нафтогаз України" з вимогою зобов’язати "Укрнафту" перерахувати дивіденди, нараховані на належні компанії акції в статутному фонді відповідача за 2011-2013 роки, в сумі 1,779 млрд гривень до держбюджету", - йдеться у відзиві "Укрнафти" на позовну заяву "Нафтогазу".

"Відповідач не погоджується із пред’явленим компанією позовом, вважає, що права позивача ним не порушувались, а тому існують достатні підстави для відмови у задоволенні позву", - йдеться у документі.

В "Укрнафті" пояснили небажання сплачувати дивіденди тим, що "Нафтогаз" заподіяв шкоду "Укрнафті" на суму 2,666 млрд гривень.

Приватівський менеджмент Укрнафти категорично відмовляється сплачувати заборговані дивіденди до державного бюджету. А саме під ці кошти в держбюджеті заплановані соціальні виплати. "Патріотизм" швидко зник...

Posted by Андрій Пасішник on 8 червня 2015 р.

Як відомо, наглядова рада ПАТ "Укрнафта" призначила збори акціонерів на 22 липня і затвердила порядок денний, який включає зміну голови та одного з членів правління компанії.

Раніше повідомлялося, що "Укрнафта" відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень.

У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків.

Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництва компанії.

Держава через "Нафтогаз" контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського – 42%.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування