Київ не виконав рекомендації щодо боротьби з расизмом - Рада Європи

Вівторок, 9 червня 2015, 02:24

Жодна з трьох рекомендацій по боротьбі з расизмом і дискримінацією не реалізована Києвом повністю.

Про це йдеться в доповіді Європейської комісії проти расизму та нетолерантності Ради Європи, опублікованому у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, Україна, зокрема, повинна була визначити орган, відповідальний за координацію роботи влади у сфері боротьби з расизмом і дискримінацією.

Оцінюючи вжиті заходи в цьому напрямку, Європейська комісія, зокрема, зазначила, що Міністерство культури не може займатися координацією дій у сфері боротьби з расизмом і дискримінацією, а лише надавати інформацію в культурній сфері.

Крім того, створена Києвом Рада з міжетнічних зв'язків хоч і повиненна спрощувати відносини між урядом і меншинами, але не уповноважена робити те ж саме між різними частинами уряду.

"Якщо українська влада хоче, щоб Рада координувала роботу, її мандат не повинен бути обмежений тільки етнічними меншинами, а розширено на інші вразливі групи", - йдеться в документі.

Друга рекомендація - щодо забезпечення чесної та ефективної процедури визначення статусу біженця - також виконана не повністю.

При цьому в доповіді наголошується, що перехід Державної міграційної служби під контроль МВС не може гарантувати чесних процедур надання статусу біженця. До того ж не всі співробітники міграційної служби пройшли необхідні тренінги в питаннях чинного законодавства.

Києву також рекомендували створити незалежний орган для розгляду скарг громадян на дії міліції.

Європейська комісія порахувала, що створення підрозділів внутрішньої безпеки недостатньо, тим більше, що боротьба з расизмом та расовою дискримінацією не є частиною їх мандата.

Крім того, в Комісії вважають, що українській владі слід надати Спеціальному бюро розслідувань право на отримання скарг проти представників міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...