Яценюк про саміт G-7: Ніхто не зробив жодного кроку назад щодо України

Вівторок, 9 червня 2015, 09:06

Заява за результатами саміту Великої сімки свідчить про підтримку України світом, вважає прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Заява, яка вийшла за результатами саміту Великої сімки, каже в першу чергу про те, що ніхто не зробив жодного кроку назад", - сказав він на зустрічі з українською громадою США в ході візиту до Вашингтона 8 червня, повідомляє прес-служба уряду.

"Питання зняття санкцій може бути тільки в одному випадку – коли будуть повноцінно виконані Мінські угоди, коли Росія забереться з території України", - додав Яценюк.

Він наголосив, що західні партнери в жодному випадку не повинні забувати про питання Криму, і в заяві за результатами саміту Великої сімки йдеться про те, що країни Великої сімки "засуджують незаконну анексію Криму і ніколи не визнають незаконної анексії української території".

"Політичні сигнали доволі серйозні, але окрім політичних сигналів, треба додавати і фінансові, й економічні, й військові", - додав Яценюк.

Він наголосив на важливості постачання Україні оборонної зброї: "Це зброя не тільки для України – це зброя для оборони східних кордонів ЄС. Ми сьогодні боронимо Європу".

"Це – виклик світу. Він (Володимир Путін. – ред.) кинув рукавицю світу. І це виклик в тому числі, країнам-членам НАТО", - заявив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування