МЗС відповів Недашковському, що не заважає денонсації договору з Росією

Вівторок, 9 червня 2015, 16:46

МЗС не може відповідати за виконання договору з Росією на добудову третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС, оскільки це сфера відповідальності Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Так у відомстві відреагували на заяву голови "Енергоатому" Юрія Недашковського про те, що МЗС нібито відмовився денонсувати угоду з Росією на добудову цих енергоблоків, хоча компанія про це просила, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на співрозмовника в МЗС.

"Ми їх (Енергоатом – ред.) лише "належним чином поінформували" про процедуру припинення дії договору", – сказало джерело.

За його словами, питання вибору альтернативи російській технології будівництва енергоблоків – це не питання МЗС.

"Ми можемо тільки сказати, що, враховуючи ситуацію, важливо, щоб змінюючи одну компанію на іншу, Україна не замінила "шило на мило", – додали в міністерстві.

Як відомо, напередодні Недашковський обурився, що Україна вже рік не може денонсувати угоду з Росією нібито через опір МЗС. За його словами, складнощі з денонсацією пов'язані з тим, що законопроект урядовий.

При цьому Недашковський наполягав, що МЗС писало технічні зауваження, не маючи на те повноважень.

"Ми направляємо в Міністерство закордонних справ звернення – давайте денонсуємо угоду з РФ, а вони нам пишуть зауваження: "ваші будівельні конструкції не витримають іншого обладнання", – обурювався він.

За словами Недашковського, через це Україна не може залучити до добудови енергоблоків чеської компанії Skoda JS.

Зазначимо, чеська компанія Scoda JS також контролюється Росією – вона входить в холдинг "Об'єднані машинобудівні заводи".

На даний момент прокуратура Швейцарії розслідує справу проти депутата Верховної Ради, голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Миколи Мартиненка, який, за даними слідства, отримав хабар від тієї ж Scoda JS у розмірі 30 мільйонів франків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News