На Луганщині відносне затишшя, перестрілки переважно локальні - Москаль

Середа, 1 липня 2015, 11:29

Останній день червня та ніч на 1 липня вздовж лінії розмежування в Луганській області минули відносно спокійно, активні бойові дії відбувалися лише у Станиці Луганській.

Про це повідомляє керівник Луганської області Геннадій Москаль на своєму сайті.

"Близько 10-ї вечора біля мосту через Сіверський Донець спалахнула перестрілка з автоматичної зброї, мінометів та гранатометів, яка з невеликими перервами тривала до 2-ї ночі. Внаслідок обстрілів бойовиків (які застосували в тому числі 120-міліметрові міномети) в центральній частині селища в кількох місцях перебитий газопровід", - повідомляє він.

"Після припинення перестрілки ремонтники змогли усунути пошкодження й відновити газопостачання. Світла в райцентрі та прилеглих семи селах так і немає, електроенергія й центральна вода по графіку подається з допомогою генераторів", - інформує Москаль.

За його даними, перестрілки протягом ночі виникали і в інших гарячих точках області – Кримському, Катеринівці, Щасті, на автодорозі Бахмутка в районі 29-го блокпосту.

"Однак, порівняно з попередніми днями, вони носили локальний характер, інформації про постраждалих як серед військових, так і серед мирних мешканців, не надходило", - зазначає керівник області.

Напередодні, 30 червня, ремонтні бригади змогли "по максимуму" відновити перебиті попередніми обстрілами системи життєзабезпечення.

Світличному на повну потужність запрацювала насосна станція, розбита реактивними снарядами з "Градів" уночі 28 червня. Сьогодні зранку центральна вода дійшла до Новотошківки (крайнє село району, куди зі станції подається вода)", - повідомляє Москаль.  

У Родині після двох днів знеструмлення ремонтники відновили електроенергію.

У села на лінії розмежування починають виїздити бригади медиків із Лисичанська та Сєвєродонецька, які на місці приймають і надають медичну допомогу селянам. Цими днями лікарі відвідали Стаханівець та Кримське. Подібна практика буде застосовуватися й щодо інших населених пунктів на передовій

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування