СБУ перекрила ще кілька каналів фінансування бойовиків

Середа, 1 липня 2015, 13:02

СБУ, прикордонники і представники фіскальної служби затримали на блокпості автомобіль, який рухався з Маріуполя у напрямку окупованого Новоазовська і перевозив $55 тисяч під сидінням.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, валюту везли двоє братів – мешканців Новоазовська.

"Вони розповіли співробітникам спецслужби, що придбали валюту в Маріуполі. Кошти для купівлі доларів у розмірі 1 мільйон 200 тисяч гривень брати отримали від особи, яка має зв’язки з терористичною організацією "ДНР". Гроші призначалися для фінансування незаконних збройних формувань бойовиків", – повідомили у службі.

Крім того СБУ повідомила, що виявила та заблокувала на Житомирщині чергову спробу фінансування терористів через міжнародну платіжну систему. За даними служби, спільники бойовиків зареєстрували одинадцять електронних гаманців, через які намагалися розпочати збір коштів на підтримку терористів "ДНР/ЛНР".

"Реквізити рахунків вони розмістили на "відкритих" ресурсах сепаратистської спрямованості. Зловмисники закликали надати фінансову підтримку терористичним організаціям т.зв. "новоросії" для закупівлі речей, матеріальних цінностей для незаконних збройних формувань бойовиків", – сказано у повідомленні.

Реквізити цих гаманців СБУ передала у головний офіс платіжної системи, яка відразу заблокувала їх обслуговування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування