Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада поки не дозволила держслужбовцям брати зброю в зону АТО

Середа, 1 липня 2015, 14:28

Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект, який дозволяє держслужбовцям при відвідуванні зони АТО мати при собі зброю.

Законопроект №2806 "Про додаткові заходи щодо забезпечення індивідуальної безпеки осіб, які виконують службові обов’язки в межах території, на якій введений воєнний стан або проводиться антитерористична операція" у другому читанні та в цілому не набрав голосів.

За повернення до повторного другого читання проголосували 230 депутатів.

Законопроектом пропонують встановити, що особи, які виконують службові обов’язки в межах території, на якій введено воєнний стан або проводиться АТО, можуть тимчасово отримувати зброю та/або спецзасоби індивідуального захисту і сповіщення про небезпеку.

Таке право пропонується дати членам Кабміну і представникам міністерств, членам РНБО, працівникам Адміністрації президента, інших центральних органів виконавчої влади, які виконують свої службові обов’язки у зоні АТО чи на території, де введено воєнний стан.

Також таке право пропонують надати працівникам військово-цивільних адміністрацій, військових адміністрацій, місцевих держадміністрацій, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, що на постійній основі виконують службові обов’язки у межах зазначених територій.

Депутат Юрій Левченко зазначав, що це законопроект не поширюється на журналістів і волонтерів. Він пропонував внести поправки, які б дозволили їм також носити зброю в зоні АТО, але ні профільний комітет, ні депутати не підтримали цих поправок.

Також не підтримали пропозицію Левченка зобов’язати держслужбовців перед отриманням зброї для виконання обов’язків у зоні АТО проходити медичний огляд та навчання з користування зброєю.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування