Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЦКК: Бойовики провокували у Широкиному

Субота, 11 липня 2015, 12:07

Спостерігачі Спільного центру координації та контролю (СЦКК) фіксують випадки порушення режиму припинення вогню бойовиками з метою провокування підрозділів Збройних Сил України на відкриття вогню в районі н.п. Широкине у 20 км на схід від Маріуполя.

Про це повідомили у прес-центрі АТО.

"Головною метою таких провокацій з боку ОРДО є щоденне підтримання високого рівня напруження збройного протистояння і спроби черговий раз звинуватити українську сторону у зриві Мінських домовленостей", - зазначили в СЦКК.

"Так, 10 липня спостерігачі СЦКК задокументували обстріли бойовиками позицій Збройних Сил України у південній частині Широкиного. Обстріли двічі відбулися у вечірній час та тривали 47 хвилин – з 17:45 до 18:32 зі стрілецької зброї, та 10 хвилин – з 19:40 до 19:50 з самохідної артилерійської системи 122-мм калібру. Постраждалих під час обстрілу не було", - йдеться у повідомленні. 

Припинити провокації з боку бойовиків на відкриття підрозділами ЗСУ вогню у відповідь цього разу вдалося саме завдяки оперативному реагуванню керівника української сторони СЦКК на дану ситуацію.

"Протягом 10 липня на різних напрямках з боку проросійських НЗФ зафіксовано близько 50 обстрілів позицій українських військ та мирних населених пунктів. З них 26 разів - в порушення Мінських домовленостей", - заявили в СЦКК.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...