Корпорація BBC наполягає, що конфлікт на Донбасі є "громадянською війною"

Четвер, 2 липня 2015, 17:55

Британська корпорація ВВС наполягає на коректності використання терміну "громадянська війна" щодо конфлікту на Донбасі.

Про це йдеться у відповіді ВВС на скаргу колишнього журналіста Олександра Северина, яку він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Ми розуміємо, що ви вважаєте невідповідним застосування терміну "громадянська війна" для характеристики ситуації в Україні у статті "Українська криза: Янукович шкодує щодо кровопролиття в Києві",  - відзначається  у відповіді ВВС.

"Немає загальноприйнятого визначення фрази, або того, коли слід її застосовувати (тобто, в якій точці внутрішній конфлікт стає громадянською війною)", - вважають у ВВС.

"Тим не менш, бойові дії українців проти українців за майбутнє своєї країни є досить масштабними, щоб виправдати використання цього терміну", - наголошує корпорація у своїй відповіді на скаргу.

За повідомленнями фейсбук-користувачів, протягом останніх двох днів ідентичну відповідь отримали також інші українці, що дорікали BBC через використання терміну "громадянська війна".

В тому числі, BBC запевнило у своєму праві використовувати цей термін одного зі співробітників посольства Британії в Україні.

Варто зазначити, що приводом для скарг стало вживання цього терміну журналістом ВВС Гебріелом Гейтхаусом, який взяв інтерв'ю в екс-президента України Віктора Януковича.

Водночас жодний міжнародний документ або рішення, що стосується конфлікту в Україні, не вживає термін "громадянська війна".

Водночас, цей термін активно вживають російські посадові особи.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News