Гройсман хоче відверто поговорити про майбутнє коаліції

П'ятниця, 3 липня 2015, 14:55

Спікер Володимир Гройсман вважає, що, після складного голосування у парламенті в четвер, необхідно серйозно поговорити про майбутнє коаліції.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я ініціюю відверту розмову в коаліції щодо того, як ми спільно працюємо далі і що є нашими справжніми пріоритетами. Така розмова має відбутись не пізніше ніж наступного тижня. В коаліції не місце іграм "один хороший, усі погані" чи "усі добрі, хтось один поганий", – написав він.

Коментуючи скандальний закон про реструктуризацію валютних кредитів, який рада прийняла у четвер, Гройсман признав голосування за нього проблемою, яка "потребує вирішення".

"Ми у Верховній Раді уже не раз знаходили рішення у надзвичайно складних питаннях. При умові, якщо спільно зосереджувались саме на вирішення проблеми. Таке відповідальне рішення могло і може бути знайдено і в питаннях валютних кредитів.
Але коли на передній план виходить політика і популізм – це тупик. Тупик не тільки для парламенту, але й для країни", – вважає спікер.

Він висловив надію, що події минулого дня стали цьому підтвердженням.

При цьому Гройсман не написав про власне ставлення до цього закону, а також про те, чи збирається він його підписувати.

Хотів би висловити свою позицію щодо вчорашнього голосування у парламенті по закону 1558-1. Я, як і більшість депутаті...

Posted by Volodymyr Groysman on Friday, July 3, 2015

Як відомо, у четвер ввечері 229 депутатів прийняли у третьому читанні закон, який зобов'язує банки знизити курси за валютними кредитами для споживачів до того рівня, на якому вони були на момент підписання кредитного договору.

Це рішення спровокувало значний резонанс у суспільстві та критику з боку експертів через те, що це може призвести до колапсу банківської системи. Крім того, під час голосування були зафіксовані випадки кнопкодавства.

Низка депутатів вже відкликали свої голоси за цей закон.

У свою чергу Юрій Луценко заявив про складання повноважень керівника фракції "Блоку Петра Порошенка".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...