Захист Кернеса навмисно затягує справу - "Євромайдан SOS"

Субота, 4 липня 2015, 07:12

Захист Кернеса затягує справу, щоб суспільна увага до неї зменшилась.

Про це в ефірі "5 каналу" заявила правозахисниця, координатор ініціативи "Євромайдан SOS" Олександра Матвійчук.

"Можна говорити про підстави, які існують для перенесення тих чи інших справ у суді, але по справі Кернеса засідання переносяться з березня. Тож тут можна казати про тактику захисту на затягування справи. Логіка звичайна – зменшується увага до справ. Якщо ми, як звичайні люди, не будемо слідкувати за проходженням справ, все буде погано", - сказала вона.

Як повідомлялось, суд над Кернесом перенесли на 28 липня.

Мер Харкова наполягає, що справу, порушену через його причетність до викрадення і побиття активістів Євромайдану, сфальсифіковано.

У березні цього року Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою Харківського міського голови Геннадія Кернеса та його охоронців В.Блинника і Є.Сміцького.

2 березня 2015 року Слідчими Генеральної прокуратури України Г.Кернесу повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч.2,3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2,3 ст 27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування