Білорус Жизневський, який загинув на Майдані, отримав медаль "За жертовність"

Субота, 4 липня 2015, 18:01

Батьки Михайла Жизневського, який загинув під час Революції гідності у Києві, отримали медаль "За жертовність і любов до України".

Церемонія відбулася у Михайлівському соборі у Києві, повідомляє "Радіо Свобода".

Фото з сайту "Радіо Свобода"
 

Медаль "За жертовність і любов до України" заснував Київський патріархат УПЦ з благословення патріарха Філарета у січні 2015 року для нагородження тих, хто продемонстрував активну громадянську позицію, героїзм і самопожертву під час Революції гідності, подій на Донбасі та в Криму, а також за волонтерську діяльність і допомогу збройним силам і волонтерському батальйоном. Цю церковну нагороду цього року отримали сотні українських патріотів.

28 листопада 2014 року білорус Жизневський був нагороджений Орденом героя Небесної сотні, який президент України Петро Порошенко вручив його батькам. Порошенко тоді пообіцяв, що Михайлу, як і іншим іноземцям, які загинули під час Революції гідності, буде присвоєно звання Героя України.

Жизневський загинув 22 січня 2014 року під час протистояння активістів Майдану із загонами "Беркута" на вул.Грушевського: активіст отримав вогнепальне поранення в серце, ставши однією з перших жертв Революції гідності.

Похований під Гомелем. 26 листопада на вул.Грушевського у Києві було відкрито меморіал на його честь.

Белорусский партизан 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...