Кононенко про заяву Луценка: Наступного тижня - засідання фракції, буде важка дискусія

Субота, 4 липня 2015, 19:33

Наступного тижня відбудеться засідання фракції "Блоку Петра Порошенка", після чого голова фракції Юрій Луценко ухвалить остаточне рішення, чи буде він і далі її очолювати.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив перший заступник голови фракції "БПП" у парламенті Ігор Кононенко, повідомляє прес-служба Блоку.

За словами Конененка, ввечері 3 липня "відбулась зустріч керівництва фракції з президентом".

"Президент висловив повністю свою підтримку Юрію Луценку  як лідеру фракції, як лідеру політичної сили, і просив його залишитися на посаді і продовжити очолювати фракцію", - зазначив Конененко.

"Відбулась дуже відверта, майже двохгодинна розмова про ситуацію у фракції. Обговорювалось питання голосування за законопроект 1558-1 (про повернення валютних кредитів) членами фракції. Обговорювали питання майбутніх місцевих виборів, тактики та стратегії на місцевих виборах", – зазначив Кононенко.

"Мабуть, буде важка, відверта дискусія (на засіданні фракції) і після засідання  Юрій Віталійович остаточно прийме рішення. Можу сказати, що судячи з його настроїв, він готовий і далі нести цю нелегку ношу голови найбільшої фракції парламенту і лідера політичної сили "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Він хоче розглянути це питання на фракції, відверто поговорити з колегами про те, що його на сьогоднішній день не влаштовує всередині фракції, які речі потрібно виправити і після цього визначитися", – зазначив Кононенко.

Як відомо,  2 липня у Верховній Раді відбулася низка скандалів між членами коаліції та голосування за популістський закон про реструктуризацію валютних кредитів.

У Раді були зафіксовані кілька випадків кнопкодавства та числені порушення регламенту.

Згодом голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко написав заяву про складання повноважень голови фракції.

Раніше в інтерв'ю "Українській правді" Луценко зізнавався, що вже кілька разів писав заяву про складання повноважень голови фракції і навіть депутатського мандата, але щоразу відмовлявся від цього, щоб допомогти проводити реформи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування