Партія Нємцова скоротила назву і переобрала голову

Неділя, 5 липня 2015, 21:11

Партія РПР-ПАРНАС на з'їзді 5 липня ухвалила рішення змінити назву на "Партію народної свободи" - скорочено ПАРНАС. 

Лідер партії Михайло Касьянов пояснив це технічними причинами і зручністю для виборців.

"Дуже довга назва... Коли люди на виборах бачили у бюлетенях повну назву дрібним шрифтом, ніхто не міг визначити, що це за партія, і ми втрачаємо виборців просто з технічних причин", - заявив Касьянов.

Також на з'їзді було внесено зміни до статуту партії: інститут співголів було скасовано та замінено на одного голову. Як пояснив Касьянов, наразі немає відповідних політичних лідерів, які могли б посісти ці посади.

"Якщо будуть лідери, які до нас прийдуть, або серед нас виростуть лідери, які могли б взяти на себе таку частину політичного навантаження, то це якраз і наше майбутнє. Для тимчасового періоду ми хочемо перейти на класичну схему", - зазначив він.

У якості можливих кандидатів на пости співголів у майбутньому він назвав опозиціонера Олексія Навального і колишнього власника ЮКОСа Михайла Ходорковського.

При цьому, за словами Касьянова, "ані Навальний, ані Ходорковський сьогодні не вступатимуть в партію і обиратися співголовами, проте у майбутньому, я думаю, цей час настане".

Партію Касьянов очолив після вбивства її лідера Бориса Нємцова у лютому 2015 року. На зборах 5 липня Касьянова обрали головою, його заступниками стали члени політради партії Ілля Яшин і Володимир Кара-Мурза-молодший, а також секретар Костянтин Мерзлікін.

ТАСС 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування