СБУ затримала 14 терористів, які готували вибухи на півдні країни

Понеділок, 6 липня 2015, 03:09

Співробітники Служби безпеки України викрили й нейтралізували в ході проведення третього етапу антитерористичної операції терористичну групу, до складу якої входили жителі Одеси та Миколаєва.

 Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу СБУ.

"Затримано 14 осіб, які планували здійснити найближчим часом низку терактів на важливих об'єктах інфраструктури Одеської та Миколаївської областей. Вибухи планувалися, зокрема, на залізничних коліях, поблизу волонтерських центрів, мостів та у військових частинах", - зазначили в СБУ.

Під час обшуків у членів групи знайдено вибухові пристрої, комплектуючі до них, вибухова речовина вагою понад 10 кг, електродетонатори, металеві кульки, фотографії місць, де планувалися вибухи, символіка так званої "Новоросії" та відповідна преса.

"Один з керівників терористичної організації після вибухів планував виїхати в одну з країн західної Європи з метою відзвітувати про проведену роботу своїм кураторам з числа представників спецслужб Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, ця група причетна також до вибухів, які відбувалися в Одесі на залізничних коліях. Наразі ведуться оперативно-слідчі дії, а також розшук інших осіб, причетних до діяльності групи, яка іменувала себе "Одеським підпіллям" і дії якої координувала агентура ФСБ з невизнаної "ПМР".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News