Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ після захоплення Криму вдосконалили систему скликання сенаторів

Понеділок, 6 липня 2015, 11:53

У Раді Федерації РФ працює система, що дозволяє швидко зібрати російських сенаторів на засідання в екстреному випадку.

Про це розповіла голова Ради Федерації Валентина Матвієнко в інтерв'ю "Комсомольській правді".

Коментуючи свої слова про те, що навіть на відпочинку члени Ради Федерації повинні бути готові до екстреного збору й запитання журналістки, чи робиться це на випадок війни або приєднання до Росії "ще якогось регіону, як це було з Кримом", вона сказала:

"Усе вам, журналістам, хочеться чогось смаженого з будь-якої ситуації вичавити. Це той випадок, коли роблять із мухи слона".

"Звичайна практика: кінець сесії, проходить дуже велика кількість законів. І могла виникнути необхідність провести позачергове засідання палати для того, щоб розвантажити планове засідання. Але цього не знадобилося, ми дуже активно попрацювали. І я не знаю, чому з такого звичайного робочого оголошення влаштували такий ажіотаж", - додала Матвієнко.

За її словами, жодних потрясінь не очікується.

"Але життя є життя. І якщо, умовно кажучи, знадобиться внести оперативні корективи у бюджет або зробити ще щось, ми завжди будемо готові зібратися, незважаючи на відпустку", - додала голова Ради Федерації РФ.

Журналістка нагадала: "Коли минулою весни приймалося екстрене рішення щодо Криму, деякі сенатори ледь не на вертольотах із глухомані добиралися". І Матвієнко підтвердила: "Так, зібрати кворум протягом двох-трьох годин було непростим завданням. Тим більше, це була субота".

"Я сподіваюся, що таких форс-мажорних обставин більше ніколи не виникне. Але ми для себе зробили певні висновки. Удосконалили систему оповіщення. Тепер вона досконаліша. Періодично робимо перевірку", - сказала Матвієнко.

Вона підтвердила, що в Раді Федерації є "спеціальна система", яка дозволяє викликати всіх сенаторів одночасно: "Кожному сенаторові йде дзвінок чи смс-повідомлення, і він зобов'язаний протягом короткого часу на нього відгукнутися".

Матвієнко також сказала: "Осіння й весняна сесії були дуже напруженими. Ми прийняли 470 законів. Практично завершили правову частину роботи з інтеграції Криму в Російську Федерацію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування