Полковник Генштабу розповів, як забрав в Захарченка "кіборгів", а той тицяв в нього пальцем

Понеділок, 6 липня 2015, 16:09

Полковник Генштабу ЗСУ Михайло Щербина, який з Донецька вивозив полонених і тіла загиблих в Донецькому аеропорту, розповів про своє спілкування з ватажком бойовиків Олександром Захарченком.

Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода

"Йшли бої за Донецький аеропорт. Разом із місією ОБСЄ було ухвалене рішення виїхати до аеропорту і розібратися, під чиїм він контролем, і чи є там наші захисники. Коли ми під’їхали до аеропорту, Захарченко роздавав інтерв’ю міжнародній пресі. Говорив, що аеропорт знаходиться під їхнім контролем. Я не витримав. Сказав журналістам, що вони ж чують постріли – це йде бій у Донецькому аеропорту, що наші хлопці захищають аеропорт, їх штурмують і ми зобов’язані підтримувати їх артилерійським вогнем", - розповів Щербина.

"І так вийшло, що після цього всі журналісти відвернулися від Захарченка і почали слухати мене. Тоді він підскочив до мене і почав з’ясовувати стосунки. Почав махати своїми руками переді мною. Але він мене не штовхав, пальцем тикав у груди", - додав він.

 

Щербина додав, що після цього почав отримувати погрози. А трохи згодом від начальства дізнався, що Захарченко хоче з ним зустрітися один на один і готовий передати наших полонених й загиблих захисників аеропорту.

"Я сам поїхав у Донецьк до Захарченка. Ми зустрілися в його кабінеті й 40 хвилин у нас була розмова один на один. Я намагався його переконати, що їм все одно потрібно буде вибирати. Росія не візьме "ДНР" до себе й треба шукати шляхи, щоби врятувати місто, область і людей, які страждають від бойових дій", - розповів Щербина.

"Після цього ми виїхали з ним в район аеропорту, де мені передали трьох полонених і вісім тіл загиблих захисників Донецького аеропорту, яких я вивіз на нашу територію", - додав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування