Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ відзначила зменшення обстрілів в районі Донецького аеропорту

Вівторок, 7 липня 2015, 05:59

Моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості обстрілів в районі Донецького аеропорту в порівнянні з попередніми днями.

Про це йдеться у звіті місії за 5 липня.

Так, зазначається, що 5 липня спостерігачі зафіксували 27 вибухів, в порівнянні з 124 вибухами 4 липня.

У районах Бердянського і Сопине, підконтрольних українським силам, представники місії спостерігали рух військових машин і транспортних засобів. Однак, за словами місцевих жителів, обстрілів не було.

Також у звіті йдеться, що в Авдіївці, підконтрольній Україні, спостерігачів зупинили озброєні представники "Правого сектора", які не дозволили проїхати далі до спостережного пункту Спільного центру з контролю і координації.

Незважаючи на заклики генерал-майора ЗСУ, керівника української частини в СЦКК і командування антитерористичної операції, "Правий сектор" відмовився пропустити спостерігачів. Бійці наполягали на тому, що у них є свої накази і вони не підпадають під командування Збройних Сил України.

Крім того, у звіті наголошується, що так званий "міністр оборони" "ДНР" розповів спостерігачам, що у бойовиків є обладнання, за допомогою якого можна глушити безпілотники. При цьому він підкреслив, що бойовики не завжди можуть відрізнити БПЛА ВСУ від ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування