У Щасті й Станиці бойовики проривалися в тил, б'ють північніше Широкиного

Вівторок, 7 липня 2015, 08:51

Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО й населені пункти, контрольовані Україною, намагаючись спровокувати українські війська на застосування важких озброєнь.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 7 липня у Facebook.

Вони застосовують, крім стрілецьких озброєнь і 82-мм мінометів, також 120-мм міномети, артилерію (122-мм і 152-мм), бронетехніку (танки й ББМ).

У районі Щастя й Станиці Луганської кілька піхотних груп бойовиків намагалися прорватися в тактичні тили сил АТО, інтенсивно стріляючи з автоматичної стрілецької зброї, автоматичних гранатометів АГС-17, 82-мм і 120-мм мінометів, також застосовували мобільні зенітні установки ЗУ-23-2.

"Вогнем підрозділів українських військ у відповідь рух піхотних груп супротивника було зупинено і вони були змушені відійти на вихідні рубежі", - пише Тимчук.

У районі н.п. Кримське, Новотошківка, Золоте й південніше сел. Луганське й Миронівське бойовики вели інтенсивний вогонь із 82-мм мінометів, під прикриттям якого піхотні групи терористів намагалися через "зеленку" зблизитися з позиціями сил АТО на дальність ведення ефективного вогню зі стрілецьких озброєнь.

Однак у результаті щільного вогню українських військ у відповідь дані групи були змушені були покинути "нейтральну" смугу, заявляє Тимчук.

На захід від Донецька, у смузі Авдіївка-Мар’їнка-Першотравневе інформатори ІС фіксували активні дії 2-х бронегруп бойовиків (4 танки й до 8 ББМ), які прицільно стріляли по позиціях сил АТО із заздалегідь обладнаних позицій.

Крім того, використовуючи 122-мм і 152-мм артилерію, бойовиків на даній ділянці обстрілювали об'єкти не лише на передньому краї, але й у тактичному тилу сил АТО. Також на даній ділянці бойовики активно використовували 82-мм і 120-мм міномети.

Південніше Донецька бойовики обстріляли з АГС-17, СПГ-9 і 82-мм мінометів позиції українських військ у районі Старогнатівки й північніше Гранітного, намагаючись придушити вогневі точки сил АТО, розвідані раніше.

"На Приморському напрямку, після відходу від Широкиного, терористи перенесли свої основні вогневі зусилля північніше, у район н.п. Чермалик і Павлополь, епізодично - Гнутове й Ніколаєвка", - пише Тимчук.

"У даних районах фіксувався вихід невеликих піхотних груп бойовиків на "нейтральну смугу" під прикриттям мінометного вогню (в основному 82-мм, рідше 120-мм) і відкриття ними вогню зі стрілецьких озброєнь по позиціях сил АТО. Також у даних районах зафіксовано застосування терористами 122-мм артилерії", - додає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...