Словаки, які воюють на Донбасі, можуть отримати 8 років в'язниці

Вівторок, 7 липня 2015, 10:54

Громадяни Словаччини, які беруть участь у бойових діях на Донбасі на боці сепаратистів, можуть отримати до 8 років ув'язнення.

Відповідні зміни до Кримінального кодексу підготувало міністерство юстиції країни, передає Aktuality.sk.

Як відзначається, відповідно до проекту змін,  словакам, які вирішили взяти активну участь в діяльності збройних угрупувань, що діють в порушення міжнародного права на території іншої країни, загрожує від двох до восьми років позбавлення волі.

У відомстві пояснили, що мають намір змінити законодавство в цілях сприяння завершення належного врегулювання збройних конфліктів у світі, а також запобігання небажаної радикалізації.

"Іноземні бойовики своїми діями збільшити інтенсивність і тривалість збройних конфліктів, в яких вони беруть участь. З іншого боку, вони являють собою значний ризик для безпеки  держав їх походження та транзиту", - йдеться в документі.

Варто зауважити, що у поправках до Кримінального кодексу розглядається також покарання і за пасивну участь у діяльності збройних угрупувань на території інших держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Словаччина готує зміни до законодавства, які б враховували поведінку громадян країни, які беруть участь у бойових діях в Україні на боці сепаратистів.

Як відомо, ЗМІ повідомляли, що в рамках інтернаціональної бригади, котра воює на боці сепаратистів Донбасу, було створено чесько-словацький підрозділ.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування