РФ виключить зону АТО з угоди про перетоки електроенергії – Демчишин

Вівторок, 7 липня 2015, 12:04

Україні вдалося вмовити Росію припинити поставки електроенергії на неконтрольовані території Донецької й Луганської області.

Про це заявив міністр енергетики й вугільної промисловості Володимир Демчишин на розширеному засіданні Міненерговугілля у Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми провели досить успішні переговори з росіянами: нам вдалося виключити 4 лінії, які йшли в неконтрольовану зону з російської сторони, і вони щомісяця доставляли електроенергії на 300 млн грн. І ці кошти на даний момент не оплачуються", - сказав він.

За словами Демчишина, у цілому нова схема роботи з цими територіями, яку раніше схвалив Кабмін і яка передбачає оплату тільки перетоків, дозволяє заощаджувати щомісяця близько 800 млн грн.

Голова Міненерго зазначив, що з урахуванням інших заходів це дозволило збільшити рівень оплати елеткроенергії з 85% у першому кварталі майже до 100% у другому.

"Очікуємо, що до кінця року вдасться зберегти цей рівень і що вдасться закуповувати і ядерне паливо, і вугілля", - сказав Демчишин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування