"Самопоміч" і Радикальна партія наполягають на поправках до закону про вибори

Вівторок, 7 липня 2015, 14:57

Фракції "Самопомочі" та Радикальної партії мають кілька поправок до нового закону про місцеві вибори.

Про це повідомили лідери фракцій Олег Березюк та Олег Ляшко перед зустріччю фракцій коаліції у керівництва парламенту у вівторок.

За словами Березюка, фракція має 14 поправок "7 з яких є принциповими і без них не можна далі рухатися, а інші 7 є технічними".

Серед основних зауважень, за словами Березюка, є необхідність відмови від виборчих блоків, гарантії безпеки зберігання та транспортування бюлетенів, заборона політичної реклами та скорочення депутатського корпусу.

"В існуючому вигляді ми не готові підтримати цей закон але ми розуміємо, що це може бути технологія, для того щоб залишився старий закон тому ми підготували ці поправки".

У свою чергу Ляшко сказав, що його фракція в цілому налаштована голосувати позитивно, однак наполягає на кількох своїх поправках.

"Зокрема ми вважаємо, що треба відмовитися від блоків, бо партії мають нести відповідальність. Крім того партія, яка бере участь у виборах, має бути зареєстрована не пізніше ніж за рік до виборів, щоб не було сепаратистських проектів, а крім того партія повинна брати участь у виборах по всій країні, а не бути містечковим проектом під удільні князівства".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування