В "Укрзалізниці" пообіцяли підвищити оклад та видати 13-ту зарплату

Вівторок, 7 липня 2015, 19:14

У 2015 році "Укрзалізниця" підвищить тарифні ставки і посадові оклади працівників залізничної галузі до 10 % та виплатить тринадцяту заробітну плату.

Таке рішення прийнято під час наради з питань соцзахисту залізничників за участю керівників міністерства інфраструктури України, повідомляє прес-служба.

Як зазначив в.о. генерального директора "Укрзалізниці" Максим Бланк, консультації з профспілками проводитимуться і надалі.

"До деяких питань, таких як оптимізація чисельності працівників, потрібно підійти більш зважено, щоб не цифрові показники були в основі оптимізації штату, а реальна ситуація в усіх господарствах. Ми бачимо, що в деяких містах недобір кадрів, а в деяких їх надлишковість. Тому буде проводитися їх передислокація", - зауважив Бланк.

Так, до кінця липня "Укрзалізниця" розробить поетапний план заходів щодо оптимізації чисельності працівників, зокрема, щодо їх перенавчання і перекваліфікації та проведе спільні консультації з профспілкою залізничників і транспортних будівельників.

Також очільник галузі запевнив, що "Укрзалізниця" і надалі зберігатиме усі соціальні та економічні стимули працівників у рамках існуючих можливостей.

Також у третьому кварталі поточного року залізничникам буде виплачена тринадцята заробітна плата за 2014 рік у розмірі 50 % посадового окладу.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News