Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Зоряний", який полюбляли "регіонали", не вдалося повернути Києву

Середа, 8 липня 2015, 11:36

Прокуратура не змогла витребувати у комунальну власність будинок кінотеатру по вул. Московській, 31/33 у м. Києві, що належать ТОВ "Кіноцентр "Зоряний".

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 1 липня, передають Наші Гроші.

Кінотеатр площею 4284 кв м був приватизований ТОВ "Кіноцентр "Зоряний" у 2003 році. За умовами договору купівлі-продажу новий власник зобов’язався зберігати профіль основної діяльності комплексу (демонстрація фільмів) протягом п’яти років. У разі порушення умов договору він міг бути розірваний, а приміщення підлягали поверненню.

На суді прокурор стверджував, що новий власник не дотримувався профілю використання приміщення. Зокрема, йдеться про періоди з квітня 2004 року по лютий 2005 року і з серпня 2007 року по серпень 2008 року.

А суд аргументував свою відмову так:

"Посилання позивачів на п.97 Держпрограми приватизації, затвердженої Законом України "Про Державну програму приватизації" від 18.05.2000 р. № 1723-ІІІ, який передбачав, що у разі надання покупцем достатнього економічного обгрунтування в установленому Фондом порядку можливе перепрофілювання об'єктів групи "Ж" без зміни їх призначення щодо надання соціальних послуг, що на їх думку також підтверджує, що умовою набуття права власності на спірний об'єкт було збереження профілю його діяльності безстроково, є помилковим, оскільки виходячи з визначення приватизації, викладеного в ст.1 Закону, п.97 Державної програми передбачав випадки, коли під час відчуження об'єктів групи "Ж" взагалі не передбачався обов'язок покупця щодо збереження профілю, але наявність цієї  норми не впливає на застосування в інших випадках положень ч.2 ст. 27 Закону України "Про приватизацію  державного майна" щодо граничного терміну  дії зобов'язань покупця при приватизації комунального майна".

У 2005 році директор кіноцентру "Зоряний" надіслав у Фонд держмайна заяву, в якій зіслався на проведення в будинку ремонту і підготовки до відкриття.

Результати перевірки 2008 року були скасовані у судовому порядку. Суд встановив, що строк зобов’язань власника щодо збереження профілю приміщення закінчився ще в липні 2008 року, а перевірка проводилась аж у грудні 2008 року, відтак Фонду держмайна діяв із перевищенням повноважень.

Госпсуд м.Києва і Київський апеляційний госпсуд позов прокуратури не задовольнили. Вищий госпсуд залишив в силі судові рішення попередніх інстанцій.

Директором ТОВ "Кіноцентр "Зоряний" у 2003-2006 рр. був Андрій Кравець, екс-голова Державного управління справами (2010- лютий 2014 рр.), член Партії Регіонів, прозваний у пресі "завгоспом Януковича". З 2006 року і до початку лютого 2015 року директором "Кіноцентру "Зоряний" значилась дружина Кравця – Марина Пелих.

Після продажу в кінотеатрі "Зоряний" проводились з’їзди і наради Партії Регіонів, в приміщеннях першого поверху працюють ресторани.

Офіційні власники ТОВ "Кіноцентр "Зоряний" неодноразово змінювались, але ними, як правило, значились вихідці з Донецької області і донецькі компанії. В останні роки співзасновником фірми значився донеччанин В’ячеслав Білан і ТОВ "Українська Міжрегіональна Інвестиційна Група".

Остання була зареєстрована на панамський офшор "Джетлі Менеджмент Корп.". Сьогодні "УМІГ" записана на "Lilydessa Investments LTD" (Кіпр) і "Saphire Investments LTD" (Сполучене королівство).

У 2014 році ТОВ "Кіноцентр "Зоряний" переоформили на белізький офшор "Sabik Ltd".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...