Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Харківщині розкрадали кошти на відеокамери на залізничних станціях - СБУ

Середа, 8 липня 2015, 12:32

У Харківській області Служба безпеки України викрила посадовців, які привласнили кошти, виділені з бюджету для встановлення відеокамер на залізничних станціях.

Ці заходи з посилення безпеки держава передбачила для захисту стратегічних транспортних об’єктів від можливих диверсій, уточнюють у відомстві.

На обладнання виробничих майданчиків системою відеоспостереження станції "Основа" на Харківщині один із підрозділів державного підприємства "Південна залізниця" отримав із держбюджету понад півмільйона гривень.

"Посадовці підприємства уклали відповідний договір з комерційною структурою, яка мала встановити відеокамери на об’єкті і забезпечити їх функціонування. Акт про виконання робіт підписали обидві сторони", - повідомляє СБУ.

При перевірки, проведеній за ініціативи СБУ, з’ясувалося, що "кошторисна документація і акти робіт були підроблені, ціни на придбану фірмою відеотехніку маловідомих виробників завищені у кілька разів".

"Встановлені відеокамери з недостатньою роздільною здатністю не дозволяють контролювати територію станції, працюють з перебоями. У результаті державі завдано збитків на суму майже 250 тисяч гривень", - заявляє відомство.

За матеріалами СБУ органи міліції відкрили кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна). Триває слідство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...