Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Абромавичус: Треба просуватися якнайшвидше з приватизацією

Середа, 8 липня 2015, 15:49

Стратегічні компанії, які пропонуються до приватизації, зараз не працюють на державу Україна.

Про це заявив міністр економіки Айварас Абромавичус на засіданні Кабінету міністрів 8 липня.

Він розповів, що напередодні на раді з реформи держпідприємств за участю голови Фонду держмайна обговорювали, що йде опір і з боку міністерств, і з боку окремих компаній і новій процедурі призначення керівників, і аудиту тощо.

"Абсолютно чітке бачення й ради досвідчених інвестбанкірів, досвідчених людей, що потрібно просуватися якнайшвидше з приватизацією, тому що всі без винятку ці компанії не працюють на державу", - сказав він.

"Тому всі компанії, які будуть виставлятися на приватизацію, майже в усіх є сильний вплив на ту чи іншу галузь – тому не треба чекати антимонопольного розслідування, це займе місяці, якщо не роки", - сказав він, апелюючи голові Міненерго з приводу Центренерго.

"Тому наша пропозиція: обов'язково поставити дві компанії, які включають першочергово на приватизацію – Одеський припортовий і Центренерго – щоб показати суспільству, що все-таки приватизація в нашій країні робиться по-новому. Тобто приватизувати ті компанії, де точно є іноземний інвестор, який бажає купити цей актив", - заявив Абромавичус.

"Тільки з залученням міжнародних консультантів на такі найбільші компанії. Усе прозоро й спочатку для стратегічних іноземних інвесторів", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...