Коаліція близька до компромісу щодо змін до Конституції – президент

Середа, 8 липня 2015, 18:35

Фракції, що входять в парламентську коаліцію, вже близькі до компромісу з питань змін до Основного закону країни і в закон про місцеві вибори.

Про це заявив президент Петро Порошенко журналістам за підсумками робочої поїздки до Одеси.

"Я думаю, що ми дуже наблизилися до певного компромісу і в питанні змін до Конституції, і, мені здається, ми знайшли компроміс у питанні змін до закону про місцеві вибори", - сказав президент, відповідаючи на запитання про те, чи досягнута єдина позиція всередині коаліції щодо змін до Конституції.

Порошенко підкреслив, що політична воля для оновлення Конституції є. "Мені здається, що сьогодні політична воля для прийняття змін до Конституції та до закону про вибори існує", - додав він.

Президент розраховує, що Верховна Рада підтримає проект змін до Конституції України щодо децентралізації у наступний четвер, 16 липня.

"Було б дуже добре, щоб у четвер Верховна Рада знайшла в собі сили й потенціал, і зміни до Конституції щодо децентралізації, революційні зміни, ухвалені Венеціанською комісією, суб'єктами самоврядування, Асоціацією міст, представниками облрад - щоб їх підтримала Верховна Рада і вони були направлені до Конституційного Суду", - сказав він.

Як відомо, нещодавно Венеційська комісія попередньо схвалила проект змін до Конституції України в частині децентралізації, над якими працювала конституційна комісія. Її експерти висловили кілька зауважень.

Представники влади прагнули проводити місцеві вибори у жовтні цього року вже за новою Конституцією, вже з новими повноваженнями на місцях.

А деякі експерти з конституційної комісії казали, що встигнути до виборів буде нереально.

1 липня Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді пропозиції щодо зміни до Конституції в частині децентралізації влади, попередньо внісши поправки до цього проекту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...