У Москві за рейдерське захоплення затримали розвідника "ДНР"

Четвер, 9 липня 2015, 01:30

У Москві затримали командира підрозділу "повітряної розвідки" "ДНР" Дмитра Лисаковського на прізвисько "Гудвін".

Про це повідомляє "Комерсант".

За версією СКР, будучи до війни юристом, Лисаковській брав участь у спробі рейдерського захоплення будівлі в центрі Москви.

Співробітники карного розшуку затримали 36-річного Лисаковського 6 липня, коли він приїхав до Москви. Його відразу ж доставили в слідче управління СКР по Південному округу столиці, де слідчий пред'явив йому звинувачення в замаху на шахрайство в особливо великому размірі. Раніше він звинувачувався у скоєнні цього злочину заочно.

Гудвін пояснив, що не вважає себе винним, оскільки за всім пропонованим йому претензіям вже виносилися рішення арбітражних судів.

Вранці 7 липня Лисаковського доставили в Чертанівський суд, куди слідчий звернувся з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу. Представник СКР наполягав щоб бойовика "ДНР" помістили в СІЗО, так як він звинувачується у тяжкому злочині, має "спеціальні знання в галузі юриспруденції", а також "має широке коло зв'язків серед осіб, які входять в збройні формування".

Слідчий особливо відзначав, що Лисаковській може намагатися знищити докази, чинити тиск на свідків або сховатися.

Сам Лисаковській просив суд обрати йому будь-яку іншу міру запобіжного заходу, крім арешту. Суддя Юлія Чернікова, врахувавши, що на утриманні обвинуваченого знаходяться четверо малолітніх дітей (офіційно він неодружений), і те, що в травні минулого року він був призначений представником "ДНР" в Міжнародному суді у кримінальних справах при ООН, а зараз є співробітником розвідки, обмежилася відносно нього домашнім арештом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування