США прослуховували телефони Меркель та інших чиновників ФРН - Wikileaks

Четвер, 9 липня 2015, 02:35

Агентство нацбезпеки США прослуховувало номери телефонів 56 високопоставлених чиновників і політиків Німеччини, у тому числі, і Ангели Меркель.

Про це повідомляє сайт WikiLeaks.

На сайті розміщено ряд розшифровок переговорів Меркель, перехоплених АНБ, а також список прослуховує ліній. При цьому дата складання списку не уточнюється.

Як повідомляє WikiLeaks, всього спецслужби США прослуховували 125 ключових номерів політиків ФРН, серед яких мобільний телефон Ангели Меркель, телефони її помічників та інших співробітників.

Так, АНБ стежило за керівниками і радниками підрозділів відомства Меркель, відповідальними за економічну, фінансову, зовнішню політику та політику безпеки, а також особами, координуючими діяльність розвідувальної служби.

Також за даними WikiLeaks АНБ стежило за Рональдом Пофалла, який займав пост глави відомства канцлера ФРН з 2009 по 2013 роки.

Крім того, зазначається що американські спецслужби просушували телефони підлеглих Герхарда Шредера і Гельмута Коля, які раніше займали посаду канцлера Німеччини.

В уряді Німеччини поки не прокоментували дану інформацію.

Раніше повідомлялося АНБ США прослуховувало телефони німецьких чиновників ще з 1990-х років.

Також сайт Wikileaks розкрив нові дані про стеження Агентства національної безпеки (АНБ) США за французькими бізнесменами. США звинувачуються в промисловому шпигунстві і крадіжці секретних технологій, розроблених у Франції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News