Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ймовірний вбивця Нємцова прилетів до Москви за "урядовою бронню" - ЗМІ

Четвер, 9 липня 2015, 07:34

Ймовірний учасник убивства опозиціонера Бориса Нємцова Беслан Шаванов, загиблий при затриманні в Грозному, прилетів до Москви в кінці лютого по квитку з "урядової броні" для чеченських чиновників.

Про це повідомляє "Росбалт" з посиланням на джерела, близькі до слідства.

Відзначається, що слідство все більше приходить до висновку, що розстріл Нємцова - це не емоційне злочин, викликаний висловлюваннями політика на підтримку карикатуристів "Шарлі Ебдо" і виконане 27 лютого, оскільки в цей день підвернувся зручний момент.

Зібрані докази вказують, що підготовка до вбивства була розпочата до нападу на редакцію у Франції, і зловмисники заздалегідь спланували розстріл саме на 27 лютого.

Джерела повідомляють, що Нємцов був для зловмисників вкрай незручним об'єктом для стеження, так як не мав чіткого графіка, хаотично пересувався по місту, часто їздив на метро. Обвинувачені воліли вести спостереження з машини, а спускатися слідом за політиком в метро відмовлялися.

В результаті вони постійно втрачали "об'єкт", виконання "замовлення" розтягнулося на місяці, що вкрай не подобалося "замовникам", які в матеріалах справи значаться як невстановлені особи.

27 лютого у Нємцова повинен був відбутися прямий ефір на "Ехо Москви", який був проанонсований за кілька днів до цієї дати. Беслан Шаванов, який в цей момент знаходився в Грозному, отримав термінову команду вирушати до Москви.

Як встановили правоохоронні органи, 25 лютого Шаванов в терміновому порядку прибув до Чечні в касу, але з'ясувалося, що всі квитки на рейс Грозний - Москва на 26 лютого продані. Тоді він звернувся в московський офіс авіакомпанії "Грозний-авіа", який, серед іншого, відповідає за бронь квитків для співробітників уряду Чеченської республіки. У результаті через московський офіс авіакомпанії Шаванов отримав квиток на 26 лютого, причому з урядової броні.

Хто допомагав Шаванову отримати квиток, слідчі поки не встановили.

Як встановили оперативники, у "Ехо Москви" зловмисники в черговий раз "втратили" Нємцова. Однак оскільки було намічено вбити політика саме в цей день, вони розставили пости спостереження біля будинку політика та офісу, в якому він бував. В результаті кілери змогли зафіксувати поїздку Нємцова в ГУМ, де у нього відбулася вечеря з подругою Ганною Дурицькою. Коли пара поверталася в квартиру політика, його застрелили.

Нагадаємо, обвинувачений у вбивстві Нємцова Губашев зізнався у злочині.

Один із затриманих, Заур Дадаєв, зізнався у вбивстві політика, проте пізніше став стверджувати, що його змусили силою визнати себе винним у вбивстві Нємцова.

Одним із замовників вбивства політика вважають главу Чеченської республіки, Рамзана Кадирова, проте слідство відмовилося допитувати Кадирова у справі про вбивство Нємцова. У той же час дочка Нємцова звинувачує вісьмох російських пропагандистів у смерті батька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОХотіла відкрити бізнес: у Дніпрі дівчина намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
У Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...