Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Херсоні відкривають представництво Меджлісу кримських татар

Четвер, 9 липня 2015, 09:06

Меджліс кримськотатарського народу призначив свого представника на Херсонщині та відкриває там своє офіційне представництво.

Про це заявив голова Меджлісу Рефат Чубаров під час поїздки до Херсонської області, розповів кореспонденту Крим.Реалії голова Херсонського регіонального Меджлісу Асан Алієв.

За його словами, представником Меджлісу в Херсонській області призначили члена Меджлісу Абмеджіта Сулейманова, а представництво Меджлісу планують відкрити в самому Херсоні.

Сам Алієв вважає, що представництво Меджлісу для прийому звернень і допомоги у розв'язанні питань, пов'язаних із перетином адміністративного кордону з Кримом, необхідно відкривати не в Херсоні, а в Генічеському районі, де найбільш компактно проживають кримські татари.

"Що в Херсоні робитиме представник Міллі Меджлісу? Це потрібно там, де найбільш компактно проживають кримські татари, і в безпосередній близькості з кордоном у зв'язку з окупацією, щоб швидко реагувати на звернення", - сказав він.

"Коли о другій годині ночі мені телефонують, і терміново потрібно виїжджати, – це одне. Інше, коли велика відстань і нічого не можуть зробити", - додав голова Херсонського регіонального Меджлісу.

Абмеджіт Сулейманов є одним із трьох координаторів Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, поряд із Ескендером Барієвим і Сінавером Кадировим.

Через свою правозахисну діяльності в Криму активісти зазнавали переслідувань. Спочатку їм заборонили проводити заходи до Дня прав людини 10 грудня, а на прес-конференції, присвяченій правам кримських татар у Криму, провокатори їх облили зеленкою.

У січні нинішнього року Абмеджіта Сулейманова, Ескендера Барієва і Сінавера Кадирова затримали на пункті пропуску Чонгар при виїзді з Криму. Сінавера Кадирова депортували з анексованого Росією Криму безстроково.

Побоюючись кримінального переслідування, Крим залишили Абмеджіт Сулейманов і Ескендер Барієв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування