Світ ніколи не змириться з окупацією Криму - Клімкін

Четвер, 9 липня 2015, 13:51

Питання Криму не закрите для міжнародного співтовариства, його окупацію РФ міжнародне співтовариство ніколи не визнає.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що питання з Кримом нібито закрите.

"Жодна держава, для якої права людини, міжнародне право та міжнародна безпека не порожні слова, ніколи не визнає російської окупації Криму і ті злочинні рішення, які прийняла Російська Федерація", - сказав Клімкін.

За словами українського міністра, дії РФ спрямовані на ізоляцію півострова і його жителів.

"Росія закрила Крим світу. Росія також закрила Крим для тих жителів півострова, які хочуть жити на рідній землі в умовах свободи і процвітання. І щоб над ними не знущалася окупаційна влада, забираючи останні цивільні права і позбавляючи надії на гідне життя", - сказав він.

Крім того, Клімкін вважає пропозицію російської сторони про створення групи парламентаріїв з ЄС, США та України для обговорення ситуації на Донбасі доцільною тільки в разі, якщо РФ буде готова покинути Крим і Донбас.

"Думаю, ПА ОБСЄ, так само як і ПАРЄ, більш ніж чітко продемонструвала свою позицію щодо дій Росії. Запропонований моїм колегою діалог можливий, якщо в його рамках російські парламентарії готові обговорювати питання виведення з території України регулярних російських військ, припинення поставок зброї терористам, відновлення контролю України над кордоном з Росією, а також впливати на російське керівництво, щоб воно припинило агресію проти нашої держави", - підкреслив Клімкін.

Як відомо, 9 липня на брифінгу в ході самітів БРІКС і ШОС глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія вже "закрила" питання Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування