Джемілєв: Росія в Криму направить ядерну зброю на Туреччину

Четвер, 9 липня 2015, 14:36

Лідер кримськотатарського народу і депутат від БПП Мустафа Джемілєв вважає, що, якщо Росія доставить у Крим ядерну зброю, то вона в першу чергу буде направлена на Туреччину.

Про це він заявив в коментарі турецькому виданню Anadolu ajansi, повідомляє прес-служба БПП.

У зв'язку з цим, на думку Джемілєва, Туреччина приєднатися до санкцій проти Росії. У той же час він визнав, що Анкарі це може бути невигідно через тісні економічні зв'язки з Москвою.

"Ми хочемо, щоб Туреччина, як і країни ЄС, приєдналася до санкцій, але розуміємо і положення Анкари, у якої є свої торговельні та енергетичні інтереси з Росією", – сказав він.

Депутат додав, що вже обговорив з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом про те, що Туреччина може надати допомогу у звільненні деяких осіб в Криму, в тому числі і кримських татар.

Джемілєв також заявив, що доповідь неофіційної турецької делегації в Криму про порушення прав кримських татар підняла авторитет Туреччини і шокувала росіян.

"Росіяни, які вважали, що доповідь Туреччини, яка не брала участь в санкціях проти Росії, буде на їх користь, були шоковані. До цього вони нікого не підпускали до регіону", – сказав він.

Як відомо, раніше офіційна Туреччина неодноразово різко критикувала Росію за порушення прав людей, зокрема – кримських татар – у Криму.

Російське керівництво раніше також допускало можливість розміщення ядерної зброї у Криму.

Туреччина є членом НАТО.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування