За добу в зоні АТО поранення отримав 1 боєць - штаб

Четвер, 9 липня 2015, 14:37

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції поранення дістав один боєць.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник Адміністрації президента з питань Андрій Лисенко, передає прес-центр РНБО.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, отримав поранення один наш воїн", - сказав він.

У середу в зоні АТО також було зафіксовано 2 польоти ворожих безпілотників у районі Маріуполя.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку двома "гарячими" точками в четвер були Станиця Луганська та Кримське. Активні перестрілки тривали цілий день, зокрема у Кримському противник кинув у бій БМП. Внаслідок цих варварських обстрілів інфраструктура та житлові будинки зазнали нових руйнувань.

На Донецькому напрямку ситуація поблизу Світлодарського водосховища дещо стабілізувалася – зафіксовано лише 2 факти порушення режиму тиші з боку противника (це сталося у Луганському та Майорську).

"Також ворог не припиняє спроб знайти слабкі місця на наших оборонних рубежах східніше від стратегічно важливої залізниця Донецьк – Слов’янськ – ввечері було зафіксовано дві збройні провокації біля Верхньоторецького, де розташована станція Скотувата, причому ворожий вогонь вівся одразу з двох напрямків", - сказав речник АТО.

В районі аеропорту епіцентром протистояння залишається сел. Піски, де активно працюють ворожі снайпери і застосовуються 120-мм міномети.

На Маріупольському напрямку протягом доби було зафіксовано лише 2 епізоди порушення режиму тиші з боку НЗФ.

Зокрема, у середу вранці противник здійснив обстріл наших позицій зі 152-мм гармат поблизу сел. Бахчовик, що на південний схід від Волновахи. Підкреслюємо: цей населений пункт перебуває на відстані понад 10 км від лінії фронту. Також увечері відбулася перестрілка в Широкиному.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування