Порошенко: Маємо закрити контрабандні потоки через лінію зіткнення

Четвер, 9 липня 2015, 17:18

Президент Петро Порошенко вважає невідкладним завданням закрити потік контрафактних вантажів через лінію розмежування.

Про це йшлося на нараді щодо боротьби з корупцією і контрабандою на лінії зіткнення за участі представників силових відомств, представників Донецької, Луганської областей та волонтерів, інформує прес-служба глави держави.

"Зараз стоїть надзвичайно важливе і небезпечне завдання - закрити контрабандні потоки", - наголосив глава держави.

За його словами вже здійснюються конкретні кроки. Зокрема, досягнуто домовленості про роботу спільних пунктів пропуску із західними країнами-сусідами, працює спільна українсько-європейська місія щодо контролю на українсько-придністровській частині кордону з Молдовою, ухвалено рішення про запровадження роботи кількох терміналів з прозорим режимом функціонування митних служб і прикордонників у Одесі.

"У рамках наших зобов'язань по безвізовому режиму прийнято рішення, що на території пункту пропуску можуть перебувати лише прикордонники і митники, і ніхто більше. Ніяких ветеринарів, екологів, радіометристів і інших, єдина робота яких полягала в тому, щоб продати за гроші довідку і не нести відповідальності за захист митної території України", - констатував президент.

Для забезпечення українців, які проживають на окупованих територіях, доступними за цінами товарами президент відзначив важливість організації роботи спеціалізованих логістично-гуманітарних центрів поблизу пунктів пропуску.

Глава держави доручив Секретарю РНБО Олександру Турчинову найближчими днями провести нараду щодо організації їх роботи.

Як відомо, на нараді в Одесі президент також запропонував повернути кримінальну відповідальність за контрабанду.

А також висловив думку, що підакцизні контрабандні товари зокрема тютюн і горілка мають знищуватися на місці.

Пальне та транспортні засоби, які використовуються контрабандистами, мають конфісковуватися на потреби ЗСУ в рамках законодавчого механізму мобілізації.

Глава держави зазначив, що через 2 тижні чекає конкретних напрацьованих пропозицій щодо виконання поставлених завдань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування