Перехід до нової системи місцевого самоврядування триватиме два роки

Субота, 1 серпня 2015, 06:18

Перехідний період до нової системи місцевого самоврядування розрахований на два роки. А вже зараз видно перші ознаки позитивних змін у використанні громадами власних грошей.

Про це на "5 каналі" заявив віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"По-перше, визначений перехідний період – два роки. Коли мають відбутися ряд змін, в тому числі і в законодавстві. Зокрема, наприклад, право замовляти медичні послуги, це буде робити громада. Аналогічні речі – в освітніх програмах. Самоврядування дозволить громадам вирішувати, куди витрачати гроші. Цей період є непростий, але дуже цікавий", - твердить віце-прем'єр.

За його словами, вже зараз видно перші ознаки позитивних змін у використанні громадами власних грошей.

"Сьогодні місцева влада пропонує взяти у них гроші і за ці гроші спрямувати на ремонт доріг! Сьогодні, наприклад, Одеська область запропонувала за рахунок цих грошей відбудувати дорогу Одеса-Рені, те ж саме – в Івано-Франківській області", - каже Зубко.

Як відомо, Конституційний суд у п'ятницю, 31 липня, оголосив висновок, яким визнав законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування