Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЦКК: Бойовики активно дестабілізують ситуацію перед Днем Незалежності

Субота, 15 серпня 2015, 16:28

Cамопроголошене керівництво "ЛНР" та "ДНР" робить все можливе для дестабілізації обстановки в районах лінії розмежування з метою тиску на керівництво України та для зриву Мінських домовленостей. 

Про це заявив керівник української сторони в СЦКК генерал-майор Борис Кременецький.

"За даними СЦКК, обстановка вздовж лінії розмежування сторін на Донеччині та Луганщині залишається складною. Кожного дня вона продовжує загострюватися, щодоби збільшується кількість випадків застосування проросійськими бойовиками ракетних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів калібром понад 100 мм", - зазначив Кременецький.

Також зростає загальна кількість порушень сепаратистами режиму тиші: протягом 14 серпня спостерігачі СЦКК зафіксували максимальну кількість обстрілів з їхнього боку за останні півроку - 175 випадків. 

"На Донецькому, Горлівському та Маріупольському напрямках незаконні збройні формування неприховано використовують озброєння, яке мало бути відведено. Поширюючи наклепницьку інформацію, вони намагаються покласти на українську сторону відповідальність за застосування зброї та за загострення ситуації вздовж лінії розмежування напередодні Дня Незалежності", - додав представник СЦКК.

Терористи продовжують скоювати військові злочини, застосовуючи озброєння по цивільному населенню та мирним населених пунктах.

"За останню добу під артилерійський вогонь потрапили Авдіївський коксохімічний завод та житлові сектори мирних населених пунктів Авдіївки, Опитного, Мар’їнки, Андріївки, Болотенного, де є жертви серед цивільного населення", - зазначив він.

"Самопроголошене керівництво ОРДО та ОРЛО не має наміру йти шляхом мирного врегулювання конфлікту. Натомість, робиться все можливе для дестабілізації обстановки в районах лінії розмежування з метою тиску на керівництво України та для зриву Мінських домовленостей. У такій ситуації відповідальність за подальшу ескалацію конфлікту покладається на ватажків НЗФ  та на тих, хто озброює, фінансує та підштовхує найманців", - підсумував Кременецький.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...