Ватажок бойовиків "ДНР" заявив, що Мінські угоди зірвано

Понеділок, 17 серпня 2015, 00:17

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що Мінські угоди зірвано. 

Згідно з відео, яке оприлюднено 16 серпня, про це він сказав, виступаючи  у Донецьку. 

"Розслаблятися не варто. Ситуація, що складається на фронтах, чітко показує, що противник (сили АТО) готовий перейти в  наступ. Нам протистоять близько 65 тис. осіб у 82-х тактичних групах. ... Очікувань, що усе завершиться миром - ми цього сказати не можемо. Мінські перемовини насправді зірвано", - заявив Захарченко. 

Разом з тим онлайн-ресурс бойовиків "ДАН" процитував одного з ватажків "ДНР" Дениса Пушиліна: за його словами, ситуація на Донбасі "різко погіршилася через обстріли з боку ЗСУ". 

"Через це ми вчора опинилися за крок від поновлення повноцінних військових дій", - зазначив Пушилін. 

При цьому ватажок "ДНР" закликав лідерів країн "нормандського формату" втрутитися в ситуацію, "інакше ситуація буде доведена до ведення повноцінних бойових дій". 

Зазначимо, протягом кількох днів,  за даними штабу АТО та повідомленнями очевидців у соцмережах, бойовики суттєво посилили обстріли в р-ні Донецька, при цьому використовують "Гради" та стріляють по житлових кварталах. Серед мирного населення є травмовані і загиблі.

При цьому у соцмережах "кремлівські боти" ширять провокативну інформацію про те, що найближчим часом з боку України нібито-то готується наступ на Донецькому напрямку.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування