Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стець і Аваков на Кабміні не могли "поділити" Кернеса

Середа, 19 серпня 2015, 13:25

На Кабміні глави МВС Арсен Аваков та Мінінформполітики Юрій Стець не могли вирішити, хто має зайнятись харківськими телеканали Геннадія Кернеса, які "зайняли антидержавну позицію".

Дискусію міністрів викликала доповідь глави Харківської ОДА Ігоря Райніна, в якій він згадав і про оформлення субсидій.

Райнін розповів, що в районах Харківської області субсидії оформили в середньому більше 80% людей, а в самому місті Харкові, де цим питанням займається міська рада, ситуація значно гірша.

Це підтвердив і прем'єр Арсеній Яценюк, який заявив, "що це стосується не лише Харкова".

"У нас є ще кілька "талановитих", наприклад, Сумська область, місто Суми, Охтирка й інші міста, де мери міст і органи місцевого самоврядування просто стали в опозицію до народу. Просто крадуть гроші українців, і не дають людям можливість оформити субсидії", - заявив прем'єр.

"Те, що ми влучили в десятку стало зрозуміло, коли місцеві харківські канали після нашого візиту кілька діб розповідали, як погано отримувати від держави допомогу", - обурився Яценюк, розповівши, що доручив розібратись із "саботажниками".

Райнін повідомив, що проводяться зустрічі з журналістами, на яких їм все пояснюють.

Пізніше в цю розмову втрутився міністр інформполітики Стець, який попросив Авакова "під стенограму надати відеодокази, які мабуть має міліція, стосовно порушення конкретних статей ККУ місцевими медіа ресурсами, якими володіють бандити, чи то харківські бізнесмени".

"Тоді у нас буде можливість за допомогою закону впливати на місцевих бізнесмені і їхні медіа", - заявив Стець.

На це Аваков йому заявив, що "мова про інше, харківські телеканали Кернеса, відкрито пропагують, що держполітика з видачі субсидій – це фейк".

"В результаті цього на Салтівці, де живе 450 тисяч людей люди не отримали по півтори-дві тисячі гривень", - заявив Аваков.

"Давайте згідно з законом їх переслідувати… Якщо порушені конкретні статті, то давайте відкривати справи проти людей, медіаменеджерів чи власників медіаресурсів", - запропонував Стець, на що Аваков запропонував йому, як людині, яка "займається пропагандою державної політики", зайнятись цим питання.

"Справа проти Кернеса лежить у суді, за серйозним звинуваченням. Ми про різні речі говоримо. Так як ваше міністерство займається пропагандою державної позиції, то я пропоную вам подумати, як нівелювати цю ситуацію", - запропонував Стецю Аваков.

Вислухавши сварку міністрів прем'єр Яценюк сказав, "що треба зробити", і порадив Райніну записати відеозвернення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування