Вето РФ по МН17 говорить про її можливу причетність до аварії - Австралія

Неділя, 2 серпня 2015, 00:37

Австралія заявила, що має намір і надалі робити все можливе для того, щоб притягнути до відповідальності винних у катастрофі літака авіакомпанії Malaysia Airlines над східною частиною України.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Як вважають в уряді Австралії, той факт, що Росія наклала вето на проект резолюції Ради безпеки ООН про створення спеціального трибуналу, який міг би розслідувати долю рейсу MH17, тільки піднімає питання про її можливу причетність до цього злочину.

"Ми твердо маємо намір знайти відповіді на питання родичів (загиблих)", - заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

За її словами, п'ять країн - Нідерланди, Малайзія, Бельгія, Австралія та Україна - мають намір знайти альтернативний механізм, який би дозволив притягти до відповідальності тих, хто збив літак.

Вона додала, що людей, які скоїли цей злочин, слід знайти не тільки заради родичів загиблих, а й в інтересах усього міжнародного співтовариства.

"Ми також повинні дати ясно зрозуміти тим, хто несе за це відповідальність, що їм не вдасться сховатися, що вони будуть притягнуті до відповідальності, і що вони зможуть представити свою версію подій перед судом", - заявила Бішоп.

Москва заявляє, що наклала вето на резолюцію, оскільки, за її словами, російським слідчим не було надано доступ до місця аварії літака, а також через те, що розслідування ведеться "за закритими дверима" і РФ не дозволяють брати в ньому участь.

Однак, за словами Бішоп, ця заява викликає ще більше питань.

"Якщо в Росії є свідчення того, що сталося, які можуть вказати на причетність іншого боку, то чому РФ не хоче, щоб ці свідчення були представлені перед незалежним, неупередженим судом?" - поцікавилася міністр.

Як повідомлялось, Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17 у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

Країни учасниці розслідування добиватимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на те, що Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування