Затриманий спецназівець РФ Єрофеєв: Хтось просто піариться на нас

Неділя, 2 серпня 2015, 13:27

В Україні під арештом перебуває багато громадян Росії, в тому числі і військовослужбовці, консульська допомога їм взагалі не надається. Аналогічна ситуація з затриманими українськими військовими, які перебувають на території РФ.

Про це в інтерв'ю "Новой газете" заявив російський боєць спецназу Головного розвідуправління РФ, затриманий на Донбасі, Євген Єрофєєв.
Він зазначив, що зв'язок з консулом у нього є, так само, як і з рідними, яким він може телефонувати.

За словами Єрофєєва, консул РФ був у затриманих Єрофєєва і Олександра Александрова лише один раз.

"... Така ситуація зараз у СІЗО, не лише у цьому, взагалі по Україні, - багато тут перебуває громадян РФ під арештом, під слідством, в тому числі і військовослужбовці. І консульська допомога їм взагалі не надається. Він (консул) ні в кого не був жодного разу", - заявив Єрофєєв.

"Я не один такий із Сашком (Александровим) тут сиджу. Просто тільки про нас розповідають і пишуть", - зазначив Єрофєєв і додав: "Просто хтось піариться на нас, багато говорить, але нічого не робить (для звільнення)" .

Також Єрофєєв зазначив: "Те ж саме з Савченко - вона ж не одна в Росії така затримана (військовослужбовець української армії). Громадян України взагалі багато затриманих, десятки. Але говорять тільки про Савченко, про інших не згадували".

За словами Єрофєєва, він не вірить, що його і Александрова можуть обміняти на Надію Савченко, а інформація про обмін, яка з'явилася раніше - "ланки одного ланцюжка", але для чого дезінформація і ким була запущена - не зрозуміло.

Єрофєєв зазначив, що про обмін повідомив адвокат Александрова Костянтин Кравчук, а адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська це не підтвердила.

У свою чергу Александров повідомив, що його адвокат "сам дізнався (про обмін), коли йому подзвонили вночі (в понеділок)". На питання, хто дзвонив адвокату, Александров відзначив "Він не став говорити".

Коментуючи офіційну відповідь Міноборони РФ про те, що обидва російських військових не є військовослужбовцями РФ, Александров зазначив: "У Міністерства оборони тепер є офіційний папір, у мене ніяких паперів тут немає, щоб довести інше".

"Не та система там (у Росії), щоб оскаржувати рішення. Тим більше не зараз і точно не в Росії. Не збираюся подавати в суд ні на кого", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування