В Росії чергова авіакатастрофа: розбився бойовий вертоліт, один пілот загинув

Неділя, 2 серпня 2015, 15:07

Під Рязанню (РФ) на полігоні "Дубрович" один з вертольотів пілотажної групи "Беркутів" розбився при виконанні одного з елементів пілотажу.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на дані Міноборони РФ.

"2 серпня при виконанні пілотажної групою "Беркут" демонстраційних польотів на аеродромі полігону "Дубрович" у Рязанській області зазнав катастрофи гелікоптер Мі-28. Виконуючи програму вищого пілотажу, вертоліт увійшов в плоский штопор і здійснив жорстку посадку", - вказано у повідомленні.

Фото з сайту РБК.ru
 

Внаслідок НП один пілот загинув, стан другого - задовільний. На місці працюють медики і пожежники, а також комісія головного командування ВПС РФ. Аеродромні служби на місці падіння вертольота загасили пожежу. 

За свідченням очевидців, у вертольота відмовив хвостовий гвинт. Після виконання фігури пілотажу "розпуск" вертоліт почав кружляти навколо своєї осі і знижуватися. В результаті машина впала і загорілася.

Головком ВПС Росії Віктор Бондарєв розпорядився призупинити польоти вертольотів Мі-28.

НТВ з посиланням на очевидців повідомило подробиці трагедії: Мі-28 розбився під час виступу на міжнародному конкурсі льотного вишколу "Авіадартс", у машини відмовив хвостовий гвинт.

Мі-28Н "Нічний мисливець" - ударний вертоліт, призначений для пошуку і знищення техніки і живої сили противника.

2 серпня на авіаполігону "Дубрович" заплановано проведення авіашоу, міжнародний конкурс "Авіадартс" з численними глядачами - трибуни розраховані на 4,5 тисячі посадочних місць, а загальна місткість полігону становить 20 тисяч гостей.

У ході шоу екіпажі мали змагатися в умовах, максимально наближених до бойових. Крім бойового застосування екіпажі готувалися продемонструвати техніку пілотування, новинки повітряної розвідки, швидкість виявлення цілі і точність її ураження. У показовій програмі фігури вищого пілотажу демонстрували авіаційні групи "Стрижі", "Соколи Росії", "Беркути".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування