СЦКК: Бойовики намагаються "тиснути" перед раундом Мінських переговорів

Неділя, 2 серпня 2015, 15:24

Напередодні переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську, що відбудуться 3 серпня, бойовики продовжують інтенсивні вогневі провокації на Донеччині та намагаються чинити тиск на Україну.

Про це заявив керівник української сторони в СЦКК генерал-майор Андрій Таран, повідомили у прес-службі СЦКК.

"2 серпня напередодні початку роботи  Тристоронньої групи в Мінську, продовжуються інтенсивні вогневі провокації бойовиків на сході України. За даними спостережних пунктів СЦКК, з 5:10 тривають масові обстріли бойовиками н.п. Луганське на Донеччині. Вогонь ведеться з підконтрольної бойовикам ОРДО території, з напрямку н.п. Калинівка та Логвінове", - зазначено у повідомленні.

"Використовуються заборонені Мінськими домовленостями 122 мм артилерійські системи, а також міномети калібру 120 мм та 82 мм. Лише з 5.10 до 6.15 години ранку бойовики випустили близько 170(!) мін та снарядів. Тобто, в середньому, по п’ять пострілів кожні дві хвилини", - заявив Таран.

При цьому під обстріл потрапили східна та північна частина населеного пункту, у тому числі житлові масиви.

У Луганському 82 мм мінами було обстріляно спостережну групу на пункті управління СЦКК. Міни  розірвалися у житловому секторі за 100 метрів від пункту управління СЦКК.

"Силами Спільного центру було здійснено понад 10 спроб припинення вогню. Однак впливу представництва РФ в СЦКК на бойовиків для цілковитого припинення вогню виявилося недостатньо - після нетривалого затишшя обстріли відновлювалися", - зазначено у повідомленні.

Обстріли було призупинено лише після втручання керівника Донецького офісу СММ ОБСЄ Ольги Скриповської об 11.50.

"Таким чином обстріли н.п. Луганське велися бойовиками близько шести годин", -  зазначив Таран.

В СЦКК нагадали, що напруженість на даному напрямку зберігається протягом трьох останніх діб:  напередодні лише з 21:00 до 3:00 в районі населених пунктів Луганське, Гольмівський, Курдюмовка бойовиками було випущено близько 1000 мін та снарядів.

"Керівництво української сторони СЦКК  розцінює дану ситуацію, як продовження спроб ватажків ОРДО здійснити тиск на Україну напередодні чергового раунду Мінських переговорів 3 серпня", - заявив  Таран.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування